Actualitzacions de COVID 19: Som aquí per a vostè durant aquest temps de necessitat. Llegir més
Utilitzem cookies, estàs d'acord? Info Acceptar
ca
Avortar amb la píndola abortiva per interrompre l'embaràs

Píldora abortiva a Barcelona

Aborto Farmacológico en Centre Mèdic Aragó Barcelona

Què és la píndola abortiva?

La píndola abortiva és un medicament que interromp l'embaràs. Es diu Mifepristone i funciona bloquejant l'hormona progesterona. Sense la progesterona, el revestiment intern de l'úter es degrada i l'embaràs no pot continuar.

La píndola abortiva és seguida per un altre medicament anomenat Misoprostol, que fa que l'úter es contregui, causant un dolor i un sagnat similar a un avortament espontani.

La píndola abortiva es pot utilitzar fins a les 9 setmanes d'embaràs el Centre Mèdic Aragó de Barcelona.

Avortament farmacològic fins a les 9 setmanes

L'avortament farmacològic és un mètode per avortar efectiu per embaràs de menys de 9 setmanes. Fins a 9 setmanes aquest mètode d'avortament és 95-98% efectiu. Consta de dos passos, un a la clínica i un altre a casa.

El consulta, el doctor li farà una avaluació mèdica i una ecografia. Si tot està correcte li explicarà en detall el mètode de l'avortament farmacològic, i li donarà per escrit unes instruccions a seguir.

Quin és el procediment per a avortar amb la píndola abortiva?

Després d'explicar-li i signar el consentiment informat, el metge de Centre Mèdic Aragó Barcelona li donarà la píndola abortiva Mifepristone per prendre dins de la clínica. Aquest medicament deté l'embaràs.

La majoria de les dones poden dur a terme una vida normal a casa o a la feina després de prendre Mifepristone.

Dos dies després a casa, haurà de col·locar-se unes pastilles misoprostol dins de la vagina. Aquest medicament li provocarà un dolor i un sagnat per aconseguir l'expulsió de l'embaràs.

L'efecte generalment comença al voltant de 2 hores després d'usar misoprostol. El sagnat abundant i els dolor solen durar unes hores, fins a sis. Després el dolor va disminuint i encara pot seguir tenint petites pèrdues fins a 10 dies després.

Una setmana després se li realitzarà control per veure si el tractament ha tingut èxit. Farem una ecografia per verificar que l'avortament ha estat completat.

Si tot està bé la citarem per a un segon control de rutina.

Efectes secundaris

Per a la majoria de les dones, l'avortament farmacològic és similar a un avortament espontani.

La primera pastilla no hauria de donar cap símptoma. En rares ocasions, pot tenir nàusees. En el cas que vomiti la pastilla abans de dues hores, haurà de tornar a la clínica per prendre la pastilla de nou.

Amb el segon medicament misoprostol és normal tenir un sagnat més abundant que una regla normal i un dolor tipus menstrual mes fort a una regla normal. Els efectes duren entre 3-6 hores i després tot es normalitza. És normal que tingui petites pèrdues els propers 10 dies mentre l'úter s'acaba de netejar. Es recomana utilitzar compreses.

Alguns comentaris de les dones:

"Sentia com una regla forta. Era suportable i al final el dolor va passar. Em va ajudar bastant estar acompanyada i posar draps calents en el baix ventre. "
"L'avortament farmacològic no va ser tan fàcil com vaig pensar. Vaig pensar que anava a fer mal menys però els dolors van ser bastant intensos per a mi. Al final tot va sortir bé però si hagués de tornar a fer-ho escolliria l'aspiració adormida".

Si he sagnat després de la primera pastilla, he de seguir amb el segon medicament?

És possible que després de la primera pastilla pugui tacar una mica. Quan l'embaràs es deté sovint es manifesta com un petit sagnat. No obstant això, és poc probable que l'avortament es completi després de prendre la primera píndola.

Si vostè pensa que ha avortat amb aquesta primera pastilla, si us plau digui'ns i la citarem a la nostra consulta de Barcelona per fer una ecografia i decidir si es necessita completar el tractament.

Com col·locar les pastilles en vagina

Pot col·locar-les vostè mateixa. Pot posar-se les pastilles mentre està estirada, en posició asseguda inclinada per endavant o de peu amb una cama amunt - el més còmode per a vostè. Intenti inserir-les el més profund possible, com si fos un Tampax.

No es preocupi massa sobre de la posició exacta dels comprimits a la vagina; No és important estar en un lloc específic per a ser efectius, només al fons de la vagina gairebé tocant al cèrvix. A la consulta li explicaran en detall

Controlar el dolor

En consulta, se li donarà alguns medicaments per al dolor amb instruccions d'ús i consells sobre com cuidar i manejar el dolor.

Les pastilles de misoprostol li faran uns còlics menstruals forts i un sagnat abundant. Aquest efecte generalment comença al voltant de 2 hores després de col·locar el misoprostol a la vagina. Per això li passem una analgèsia a seguir:

  • Mitja hora abans de col·locar-les pastilles de misoprostol li indiquessin que es prengui dues pastilles de 500mg de paracetamol amb codeïna.
  • En cas que el dolor no es controli, li recomanem que es prengui Nolotil 500mg en ampolles barrejat amb una mica de suc. Es pot prendre fins a dos ampolles cada 4 hores si és necessari, però no superi les 6 en un dia.
La majoria de les dones refereixen que els efectes de l'avortament farmacològic passen 6 després de prendre el misorpostol. Per altres dones, pot ser més ràpid o prendre més una mica més de temps.

Lactància i l'avortament farmacològic

Si està donant de lactar en el moment de l'avortament, tingui en compte que la mifepristona passarà a la llet materna. Els estudis realitzats fins ara no demostren un problema per al nadó que aquesta lactant. No obstant això, si desitja ser cautelosa pot suspendre la lactància materna durant 2 dies després de prendre la pastilla abortiva mifepristona.

Si us plau, fes-nos saber si vostè està donant de lactar perquè puguem elaborar el millor pla junts.

Telèfon de contacte clínica Barcelona

Barcelona
936559752

Horari d'atenció clinica Barcelona

Dilluns a Divendres
8:00 AM - 9:00 PM 
Dissabtes
9:00 AM - 2:00 PM

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com

Contacte

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible: citas@centromedicoaragon.com